Dan 3: Planiraj obroke
Količinu bačene hrane možete značajno smanjiti tako da samo jednom tjedno odvojite nešto vremena kako biste osmislili tjedni jelovnik i isplanirali obroke. Ako ovo niste radili do sada, planiranje obroka može zvučati komplicirano, dosadno i predvidljivo, međutim - dobar plan je pola odrađenog posla! Ne samo da će vam uštedjeti novac (jer ćete kupovinu namirnica bazirati na točno definiranom tjednom jelovniku), već ćete jesti zdravije i promišljenije nego prije.
Kako krenuti?
- Planiranje obroka za sljedeći tjedan najbolje je napraviti tijekom vikend.
- Zapitajte se kako će vam izgledati tjedan koji dolazi. Hoće li netko u kućanstvu biti odsutan, da znate planirati broj obroka? Hoćete li imati goste?
- Pokušajte nekoliko obroka kreirati od potencijalnih ostataka hrane pa i to planirajte u svoj tjedni jelovnik.
- Upišite svoj jelovnik u tjedni plan obroka.
- Obavite tjednu kupovinu namirnica na temelju svojeg tjednog plana obroka.
Dolaze gosti na večeru?
- Iskoristite kalkulator za večeru koji procjenjuje koliko hrane je potrebno za uspješnu večeru s gostima.